Apolitični

20. Splitski filmski festival

Petak, 18. rujna, bio je posljednji dan filmskog programa 20. Split film festivala. U Kinoteci Zlatna vrata prikazan je nizozemski film JEDNA KOZA ZA JEDAN GLAS, u sklopu programa E(d)U kino za učenike i studente. Poslije podne na rasporedu je bio REMAKE, REMIX, RIP-OFF Cem Kaye u sklopu segmenta Odrazi. Nakon toga, također u Kinoteci Zlatna prikazani su filmovi iz konkurencije kratkometražnog filma. U večernjem dijelu programa prikazan je PLAVI TJESNAC redatelja Jona Josta – film koji se bavi raskidom sredovječnog gay para.

U kinu Karaman filmski program petak je počeo IMENIMA VIŠNJE Branka Schmidta. U konkurenciji dugometražnog filma gledatelji su mogli vidjeti VIDEOFILIJU – peruanski film o mladoj autsajderici koja dane provodi u izležavanju i eksperimentiranju s drogama i cyber-seksom. Večernji dio filmskog programa zaokružen je filmom Jana Soldata pod nazivom NEPOTPUN koji je prikazan u segmentu Libido.
Članovi oba međunarodna žirija na ovogodišnjem Splitskom filmskom festivalu donijeli su svoje odluke o najboljima, a 20. izdanje Split film festivala zatvara se večeras u 22 sata u Galeriji umjetnina proglašenjem pobjednika i dodjelom Grand prixa te posebnih nagrada.
Više u kategoriji: kultura
Izvor i foto: Split Film Festival-MFNF
D. Šabić, mag. nov.