Apolitični

2. kongres sportskog turizma u Makarskoj

2. kongres sportskog turizma u Makarskoj okupit će brojna športska i druga imena u gradu podno Biokova, dođite i vi
Blanka Vlašić, Milivoj Bebić, Željko Jerkov i Damir Škaro – imena su uglednih članova Hrvatskog kluba olimpijaca koji se 11. studenog okupljaju na panelu 2. kongresa sportskog turizma u Makarskoj!

Sportski sadržaji i sportska natjecanja i dostignuća vrhunskih sportaša, kakvim Hrvatska obiluje – prvorazredan su promocijski faktor države. Organizacijom 2. kongresa sportskog turizma Dalmacija i grad Makarska afirmiraju se ponovno konkurentnim odredištem sportskog turizma EU.

2. kongres sportskog turizma


2. kongres sportskog turizma uz međunarodni znanstveni odbor, nosi visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske. Pokrovitelji su i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Makarska. Otvaranje kongresa je 11. studenog u 11 sati u hotel Meteor.
Organizator kongresa, agencija LUX promocija, najavljuje za razvoj turizma Hrvatske izuzetno vrijedan i opsežan program temeljen i razvijan na zaključcima održanog prvog kongresa u Zagrebu 2015. Predavači dolaze i iz susjednih država – Bosne i Hercegovine i Crne Gore, sudjelovanjem i predavanjima želi se potaknuti i razvoj sportskog turizma u regiji. Partneri kongresa su: Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Aspira, Visoka škola za sportski menadžment, Split, Institut za turizam, Zagreb i Splitski klub olimpijaca. Tijekom održavanja kongresa održat će se četrdesetak predavanja. Organiziraju se četiri atraktivna panela: Razvoj sportskog turizma u brdsko planinskom području, Profesionalni sportaši nakon sportske karijere, Razvoj vodenih sportova i nautike, Sportski turistički proizvodi u praksi receptivnih subjekata.
Posebna je želja ukazati na sport i vrhunske sportaše kao temeljne nositelje promocije i razvoja sportskog turizma Hrvatske, nakon profesionalne sportske karijere ugledne poslovne ljude i uzor mladim generacijama, putem panela – Profesionalni sportaši nakon sportske karijere. Panel u Makarskoj 11.11. okuplja članove Hrvatskog kluba olimpijaca, sudionike mnogobrojnih međunarodnih sportskih natjecanja: Blanku Vlašić, Milivoja Bebića, Željka Jerkova i dr. sc. Damira Škaru. Moderator panela je tajnik Splitskog kluba olimpijaca, Josip Reić.
Naglasak na drugom kongresu stavljen je na zakonske regulative i standarde. Pri formiranju programa kongresa pažljivo su praćeni trendovi sportskog turizma u svijetu, biranim temama pozicionirani su sportski turizam Hrvatske, naši znanstvenici i sportski stručnjaci relevantnim na međunarodnoj razini. Poseban obol kongresu pružaju mladi znanstvenici i stručnjaci mnoštvom prijavljenih izlaganja na teme marketinga u sportskom turizmu, razvoja otoka i zaleđa Dalmacije putem sportskog turizma i dr. Realizaciju kongresa prati i Međunarodna udruga za razvoj sportskog turizma – International Research Network In Sport Tourism (IRNIST), potvrdila je Sunčana Matić iz agencije LUX.
Cilj kongresa je aktivirati državni sektor za prepoznavanjem sporta i sportskih stručnjaka značajnim resursom, mogućnostima konkretnog razvoja turizma i gospodarstva Hrvatske putem do danas neiskorištenog potencijala – sportskog turizma.

Opširnije informacije o sadržaju kongresa moguće je pogledati na web stranici kongresa: http://sportskiturizamkongres.com/