Apolitični

2 GODINE ANALIZA Sada je napokon jasno: Top 10 najmanje pouzdanih i Top 10 najpouzdanijih rabljenih auta!

Pokazuje to veliko istraživanje vodeće britanske kuće Warrantywise koja se bavi dodatnim jamstvima koje je sastavilo listu najnepouzdanijih rabljenih automobila i marki na tržištu (kao i najpouzdanijih) i prema njihovom indeksu pouzdanosti pokazalo se da su upravo kao novi skupi i blistavi SUV modeli, kao rabljeni zbog visokih troškova popravaka najveća zamka i najnepouzdaniji modeli uopće.

Zanimljivo, Bentley Continental GT se našao u najlošijoj poziciji kao najmanje pouzdan korišteni model, pokazuje indeks.
Najčešće pogreške kod ovog luksuznog sportskog automobila odnose se na sustav dovoda goriva, električne instalacije i pouzdanosti motora i model je to s jednim od najskupljih popravaka, a primjerice otklanjanje problema s elektrikom stoji više od 10.000 funti. Slijede ga češći modeli, a Audi A7 ocijenjen je drugim najgorim rabljenim modelom na tržištu.
Prati ga cijela svita uglednih  SUV modela, uključujući BMW X6, Porsche Cayenne, Range Rover Sport, Audi Q7 i Range Rover, koji su se svi našli na top 10 listi automobila koji su vlasnicima uzrokovali obilje glavobolja i ispraznili džepove.

Na suprotnom kraju spektra, na ljestvici najpouzdanijih pokazao se također SUV – Lexus RX.
Hibridni Japanac dokazuje da nemaju svi šminkerski SUV modeli jako loše podatke pouzdanosti, s tim da od 100 kupaca ovog modela u jamstvu nije imalo ni jednu grešku ili popravak. Nadalje, među najpouzdanije modele spadaju Honda Jazz, te Mitsubishi ASX a slijedi ih proračunski povoljna Dacia Sandero.

Ocijene pouzdanost marke
Po markama, Honda je najpouzdaniji proizvođač kada je u pitanju ukupna pouzdanost marke, postigavši ​​impresivnih 89,38 od 100 prema Warrantywisea podacima. Japanska je marka kroz desetljeća izgradila reputaciju ultra pouzdanog proizvođača s cijenom prosječnog popravka od 538,59 funti, dok Lexus zauzima drugo mjesto, dijelom zahvaljujući RX-u i kompaktnom CT-u. Toyota i Suzuki zauzimaju treće i četvrto mjesto, dok iznenađenje Dacia drži čvrsto peto mjesto.

Svi podaci bazirani su na uzorku od najmanje 100 vozila po marci i modelu i prema popravcima od 01/01/2018 do 30/04/2020

Cijeli članak i potpune top-liste možete pronaći na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay