Apolitični

2. Festival pijeska u Ninu: Čarolija koja nastaje i nestaje

Grad Nin u organizaciji s Turističkom zajednicom grada u subotu, 13. kolovoza, organizira 2. Festival pijeska, pod motom „Čarolija koja nastaje i nestaje”.
Grad Nin, osim prirodnom i kulturnom baštinom, već godina bilježi dobre rezultate u turističkoj sezoni, privlačeći svake godine sve više gostiju. Dobroj turističkoj slici Nina pridonose brojne povijesne i kulturne zanimljivosti, počevši s Grguru Ninskom, knezom Branimirom ili književnikom Petrom Zoranićem. Posjetitelje grada svakako privlači i predivna rivijera, pješčane plaže te brojne manifestacije i događanja koje organizira sam grad, ali i u suradnji s Turističkom zajednicom.
Jedna od zanimljivijih manifestacija, a koja će najviše razveseliti mlađu publiku, jest Festival pijeska. Drugu godinu za redom, svi prisutni i zainteresirani sudionici festivala u pijesku, u suradnji s mentorom kiparom, moći će se odlično zabaviti, ali i zavrijediti brojne zanimljive nagrade.
Prekrasne duge pješčane plaže, s čijih 8 kilometara raspona se može pohvaliti grad Nin, postat će platno i prostor stvaralaštva svih sudionika manifestacije. Skulpture će se početi graditi u 7 sati ujutro i to na dvije lokacije, Kraljičinoj plaže te plaži Ždrijac.

2. Festival pijeska u Ninu


Predivan pijesak, na koji su građani Nina tako ponosni, bit će jedina tehnika i alat u stvaranju nezaboravnih pješčanih skulptura na ninskim plažama koje će sve prisutne zabaviti, nasmijati, ali vjerojatno i potaknuti natjecateljski duh zbog brojnih nagrada koje očekuju najbolje majstore u stvaranju pješčanih skulptura.
Festival pijeska jedinstven je u svijetu i stoga još i zanimljiviji, a svi željni odličnog provoda pod ninskim suncem te na plažama koje svake godine iznova ostvaruju sve veći broj gostiju i zaljubljenika u ljetne radosti koje pruža grad Nin, svakako su pozvani da upriliče ovaj nesvakidašnji događaj.


Odlična vijest za sve zainteresirane jest da je ulaz na plaže, kao i sudjelovanje u festivalu, besplatan, pa su svi zainteresirani pozvani da dođu, zabave se i pokažu svoje umijeće stvaranja nezaboravnih tijela načinjenih od pijeska. Ako je suditi po prošlogodišnjem izdanju festivala, svoju kartu za Nin već ste trebali rezervirati jer je opuštena i vesela atmosfera na ninskim plažama zagarantirana.