Apolitični

2 cellos večeras u Zadru

Zvuk najpoznatijeg svjetskog čelističkog dua na zadarskom Forumu će se u sklopu Terraneo Summer breaka moći čuti večeras od 21 sat.
Riječ je duetu koji čine Stjepan Hauser i Luka Suljić. Njima je ovo ljeto bilo i više nego radno budući da su gotovo svakog tjedna nastupali kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta. Poznato je već da njihov koncertni repertoar čini niz glazbenih uspješnica iz sfere klasične, ali i pop i rock muzike.
Uostalom, i slavni Elton John s kojim su nastupali je kazao da ih se „jednostavno mora vidjeti jer su zaista fascinantni. Također je John nadodao da se ne sjeća kada je vidio nešto tako uzbudljivo od uživo nastupa Jimija Hendrixa još davnih 60-ih godina.”

Do konca kolovoza Stjepana i Luku čeka koncert u Portorožu u Sloveniji, zakazan za 18. kolovoza u Avditoriju Portorož.
Više o njihovim nastupima možete doznati na Facebook stranici 2 cellosa kao i na njihovim službenim stranicama.
Biografija 2 cellos
Čelistički duo Luka Suljić i Stjepan Hauser upoznali su se za trajanja obrazovnog ciklusa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Potom ih je sudbina ponovno spojila jer su obojica nakon diplome na zagrebačkoj akademiji otputovala u inozemstvo – Luka Suljić usavršavao je svoje glazbeno umijeće sviranja violončela na londonskoj Kraljevskoj glazbenoj akademiji, a Stjepan Hauser na Kraljevskom sveučilištu, također u Londonu.
S vremenom su zajednički zaplovili u glazbene vode obradivši pjesmu Michaela Jacksona „Smooth criminal”. Nedugo od objave prvog vlastitog uratka momci su postali rado viđeni i slušani izvođači o čemu svjedoči statistika prema kojoj je ta obrada u manje od dva tjedna imala čak više od dva milijuna pregleda na You tube kanalu.
Ovaj uspjeh motivirao je dvojac na stvaranje novih skladbi i to iz pop i rock glazbenog žanra.
Dosad su objavili četiri albuma:
– „2 cellos”, 2011. godine
– „In2ition”, 2012. godine
– „Live at Arena Zagreb”, 2013. godine
– „Celloverse”, 2015. godine.
Više u kategoriji: Glazba
Foto: Facebook
Jelena Perko, mag. oec.