Apolitični

19. izdanje večeri Dobro jutro more

Tradicije radi, ali i zbog ljubavi prema zemlji na kojoj su stasali i dan – danas žive, trinaest hrvatskih pjesnika će se tim potaknuti okupiti i ove godine na 19. pjesničkim večerima „Dobro jutro more” u općini Podstrana.

Tradicionalna večer na kojoj se uz domoljubne stihove nerijetko pronađu stihovi ljubavne,  duhovne, pejsažne i misaono-refleksivne tematike potpala je ove godine pod organizaciju ogranka Matice Hrvatske u Podstrani. Podstranska Matica Hrvatska taj izazov je ponovno prihvatila objeručke, te istaknula da tom večeri želi promovirati hrvatsko pjesništvo te približiti budućim naraštajima pisanu riječ u stihovima, rimama i različitim pjesničkim formama. Sukladno iznesenom cilju organizatora možemo kazati da je manifestacija „Dobro jutro more” pjesnička manifestacija promotivno – edukativnog i zabavnog karaktera, te je namijenjena onima koji ljube pjesničku riječ, onima koji imaju sklonost prema poeziji i omima koji jedino kroz ovakva događanja mogu (p)ostati privrženi poeziji.

O manifestaciji više nam je kazao Zoran Jurišić, tajnik ogranka Matice Hrvatske u Podstrani.

Uz pjesnike, na manifestaciji će govoriti i Božidar Petrač, predsjednik Društva hrvatskih književnika, Ivan Sivrić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Damir Boras, rektor zagrebačkog sveučilišta, dopredsjednik Matice hrvatske Stipe Botica i predsjednik ogranka Matice Hrvatske u Podstrani Darijo Radović, kazao je tajnik ogranka Matice Hrvatske u Podstrani Zoran Jurišić te pozvao sve ljubitelje pisane riječi da sa njima sudjeluju u dobro jutarnjoj pjesničkoj večeri.

Susret trinaestero pjesnika koji su pozvani za sudjelovanje na 19. izdanju pjesničke manifestacije predviđen je za 4. kolovoza u 21 sat, u Gornjoj Podstrani, ispred čitovnice, a pored novoobnovljene crkvice Bezgrešnog Začeća.

Više u kategoriji: kultura, život

Jelena Perko, mag. oec.