Apolitični

18 koncerata koje u 2023. ne smijete propustiti

Donosimo vam aktualni glazbeni vodič za bitnije koncertne događaje koje u prvom dijelu 2023. godine nipošto ne smijete propustiti

08.02. (srijeda) – Henry Rollins – Tvornica Kulture

Ikona nezavisne scene i jedna od najcjenjenijih figura američke alter glazbe, legenardni Henry Rollins, dolazi u Zagreb u sklopu svoje spoken word turneje „Good To See You“.

11.02. (subota) – Bullet For My Valentine – Tvornica Kulture

Nakon odgođenog nastupa u veljači 2022. metal veterani Bullet For My Valentine vraćaju se u Zagreb uz pratnju bendova Jinjer i Atreyu. Koncert je rasprodan tako da očekujemo veliki spektakl!

21.02. (utorak) & 25.02. (subota) – Josipa Lisac – Lisinski

Naša velika glazbena umjetnica, Josipa Lisac, 2023. godinu obilježit će proslavom 50 godina albuma „Dnevnik jedne ljubavi“, ključnog momenta njezine, ali i kompletne diskografske povijesti našeg podneblja.

26.02. (nedjelja) – Gorgoroth – Boogaloo

Nakon što su više puta svirali u susjednim nam državama, black metal velikani Gorgoroth konačno stižu u Hrvatsku! Njihov premijerni nastup u sklopu “Black Metal Revelation” turneje uveličat će nizozemski blackeri Doodswens, švicarski Tyrmfar i francuski Hats Barn.

02.04. (nedjelja) – Damien Rice – Kino SC

Damien Rice, irski glazbenik i jedno od najznačajnijih imena svjetske kantautorske scene u posljednja dva desetljeća, premijerno nastupa u Zagrebu. S obzirom na izuzetno rijetke turneje i život daleko od pozornosti medija i reflektora velikih pozornica, Damienov dolazak u hrvatsku metropolu prava je poslastica za sve fanove nezavisne i indie glazbene scene.

11.04. (utorak) – Passenger – Tvornica Kulture

Mike Rosenberg, poznatiji kao Passenger, doslovce je cijeli svijet osvojio sa svojim hitom „Let Her Go“ koji ga je od uličnog svirača lansirao među zvijezde i redovitog gosta najvećih svjetskih pozornica. Engleski kantautor premijerno dolazi u Hrvatsku.

13.04. (četvrtak) – Steve Vai – Tvornica Kulture

Steve Vai, jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista, vraća se u Zagreb nakon 11 godina. Desetljećima oduševljava generacije fanova kao virtuoz heavy metala i rocka, dok mu mediji daju titule poput boga gitare.

Cijeli članak i popis ostalih koncerata možete pronaći na: cromoda.com

Foto: Pixabay