Apolitični

17. VUKOVAR FILM FESTIVAL: novo vodstvo, koncepcija i filmski hitovi iz Cannesa

Sedamnaesti Vukovarski filmski festival održat će se od 24. do 27. kolovoza, a osim povratka starom terminu, na sam kraj ljeta, novitet je i da kreativnu i operativnu organizaciju festivala preuzima nova ekipa na čelu s filmašem Darkom Puharićem, vlasnikom tvrtke Design Studio D, koji preuzima funkciju direktora festivala, dok novi umjetnički direktor postaje povjesničar filma i filmski kritičar Daniel Rafaelić.

Ovogodišnji adut mu je i poprilično jak program u kojem ćemo gledati i pobjednika Cannesa – remek-djelo “Anatomiju pada” Justine Triet, film koji, osim što je osvojio Zlatnu palmu, pobrao je i hvalospjeve filmske struke, kritike i publike. Premijernim prikazivanjem canneskog laureata Vukovarski filmski festival pokazuje zaokret prema ozbiljnosti koju uvodi u svoj program nastojeći stati uz bok jakim filmskim festivalima u regiji.

Osim pobjednika Cannesa, 17. Vukovar film festival također će premijerno prikazati i odličnu biografsku povijesnu dramu “Jeanne du Barry”, djelo koje je svečano otvorilo ovogodišnji Cannes te film u kojem glavnu ulogu glumi Johnny Depp koji njime slavi i svojevrstan povratak u branšu nakon što su mu zbog optužbi za obiteljsko nasilje na neko vrijeme otkazali suradnje svi redatelji i producenti.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay