Apolitični

13 NOVIH IGARA: HAVC financira igre o profesoru Baltazaru i pretkršćanskoj Dalmaciji

Za produkciju tri nove igre i razvoj dodatnih deset izdvojili su 199.084 eura, no podrška bi možda bila i veća da su autori igara imali malo više iskustva s HAVC-ovim prijavnicama

Hrvatski audiovizualni centar ove će godine izdvojiti 1,5 milijuna kuna za proizvodnju i razvoj 13 novih hrvatskih videoigara. Na javni poziv prijavljena je ukupno 31 igra u fazi razvoja projekta te 13 spremnih za produkciju. 

Među tri projekta kojima je odobrena produkcija najviše pozornosti izaziva “Profesor Baltazar”, već iskusnog autora i producenta Aleksandra Gavrilovića, čija je tvrtka Gamechuck za to dobila 260.000 kuna, odnosno 34.507 eura.

Tiny Meow studio za igru “Bura: The Way wind Blows” autorice i producentice Ree Budić, koja je inspiraciju potražila u starodalmatinskoj pretkršćanskoj kulturi, njenim vjerovanjima, običajima i vrijednostima, dobio je 235.000 kuna, odnosno 31.190 eura.

Na koncu, 110.000 kuna ili 14.600 eura odobreno je tvrtki Yeti Ate My Breakfast, autora i producenta Mihaela Dumančića, za istraživačku simulaciju “Cloudsea”, smještenu u svijet letećih otoka inspiriran Europom srednjega vijeka!

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay