Apolitični

12. Riječke ljetne noći uz skladbe filmskih hitova

Središnji događaj bit će na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske s početkom u 21.30 sati izvedbom koncerta filmske glazbe Johna Williamsa „Od Jurskog parka do Ratova zvijezda”. Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka pod vodstvom maestra Igora Vlajnića je na svečanom otvaranju u prvom planu kada će izvesti najznačajnije filmske skladbe ovog kultnog skladatelja. Možete samo zamisliti kakav će biti ugođaj ovog petka pri izvedbi skladbi iz filmova Ratovi zvijezda, Ralje, E.T., Jurski park, Superman, Indiana Jones i otimači izgubljenog kovčega, Harry i druge soundtrack melodije prepoznatljive u svijetu filma i glazbe. A kako bi otvaranje Riječkih ljetni noći uistinu bilo svečano izvest će se i himna Olimpijskih igara „Olympic Fanfare And Theme”.

Odlični poznavatelji filma i glazbe poznaju tko je John Towner Williams. Američki skladatelj, dirigent i pijanist, umjetnik svjetske razine koji je u više od šest desetljeća dugoj karijeri skladao neke od najpopularnijih i najprepoznatljivijih partitura u filmskoj povijesti. Dobitnik je nekoliko Oscara, četiri Zlatna globusa, sedam nagrada Britanske filmske akademije, 22 Grammyja i da ne nabrajamo što se sve nalazi u njegovoj kolekciji filmskih i drugih umjetničkih nagrada i postignuća. Glumci, pjevači i plesači HNK Ivana pl. Zajca posebno će pjesmom i pričom dočarati ozračje iz spomenutih filmova nalik programu dodjele Oscara.
Dodajmo kako će svečanom otvorenju prethoditi kulturna izložba u Muzeju grada Rijeke pod nazivom „Kazalište priča” kojom će nacionalna kazališna kuća predstaviti Zbirku kazališne građe odvojene od drugih zbirki i u cjelini.
Rijeka vas zove na 12. Riječke ljetne noći.
Više u kategoriji: kultura
D. Šabić, mag. Nov.