Apolitični

12.“Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2017.»

12.“Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2017.»

08.-09.travnja, 2017.godine, u hotelu Alkar
Svečano otvaranje sajma 08.travnja.2017. u 11:30 sati

Poštovani obavještavamo Vas o održavanju 12. «Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, s međunarodnim sudjelovanjem», koji bi se trebao održati u Gradu Sinju u prostoru hotela Alkar, , te Vas pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji.
Nadamo se da ćete i ove godine pronaći svoj interes za sudjelovanje na 12. «Nacionalnom sajmu pršuta» i trajnih suhomesnatih proizvoda Sinj, 2017., te kroz neki oblik suradnje ostvariti Vaše gospodarske, komercijalne i marketinške interese.
Poštovani ove godine kao i prethodnih započeli smo sa organizacijom i pripremama za nadolazeći 12. Nacionalni Sajam pršuta. Poduzetnički centar Sinj u suradnji s gradom Sinjem i Splitsko- dalmatinskom županijom organizira «Nacionalni sajam pršuta s međunarodnim sudjelovanjem», kao manifestaciju koja je okupila sve relevantne čimbenike u proizvodnji i plasmanu pršuta, te ostalog asortimana suhomesnatih proizvoda.

12. Nacionalni Sajam pršuta proteklih godina održava se pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva+ poduzetništva i obrta, , HGK- Županijska komora Split, Hamag Bicro-a, HBOR-a, LAG-Cetinska krajina, TZ Grada Sinja, TZ Splitsko- dalmatinske županije, TZ grada Splita.
Ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti Pršuta pojedinih proizvođača planiramo za 07.04.2017. godine, dan prije same sajamske manifestacije za čiju potrebu se oformljuje komisija sastavljena od renomiranih stručnjaka i znanstvenika. Ocjenjivanje kvalitete pršuta, kao i do sada biti će obavljeno temeljem «Pravilnika o ocjenjivanju kvalitete pršuta». Ocjenjivanje kvalitete pršuta je javno, uz prisustvo članova stručnog povjerenstva, predstavnika proizvođača ocjenjivanih proizvoda i medija, a ocjenjivati će se proizvodi sudionika Sajma.
Proizvođači će kao i do sada imati mogućnost izlaganja svojih proizvoda na adekvatnim štandovima gdje ih posjetitelji mogu razgledati, kušati i kupiti, te predstavljanja sebe i svojih proizvoda putem Sajma, marketinških materijala, kao i sudjelovanja u medijima koji će pratiti manifestaciju.
Isto tako biti će organiziran bogat kulturno umjetnički program, upriličena promocija kulturno umjetničkih društava sa područja Dalmacije i Like, tradicijskih običaja i rukotvorina.
Planiramo i niz radionica sa aktualnim temama iz područja poljoprivrede i gospodarstva sa eminentnim stručnjacima koji ih provode.
Na ovogodišnjem Sajmu se očekuje sudjelovanje vodećih proizvođača pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s područja Republike Hrvatske, Obiteljska poljoprivredna gospodarstva- proizvođači pršuta, proizvođača slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnike Udruga proizvođača, individualne proizvođače, vodeće proizvođače «Istarskog pršuta i Drniškog pršuta», goste iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, predstavnike Udruga uzgajivača svinja, regionalna obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja, predstavnike vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.
Pozivamo Vas da svojom nazočnošću i sudjelovanjem doprinesete značaju i važnosti ovogodišnjeg našeg i Vašeg Nacionalnog Sajma.
Do skorog viđenja na 12. «Nacionalnom sajmu pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2017.» !


Organizatori:
PODUZETNIČKI CENTAR SINJ d.o.o
GRAD SINJ SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA

OKVIRNI PROGRAM SAJMA
07.04.2017. – program za dostavu uzoraka na ocjenjivanje
08:00 PROGRAM STRUČNOG OCJENJIVANJA KVALITETE PRŠUTA
08:00 DOSTAVA I ŠIFRIRANJE UZORAKA
08:30-13:30 OCJENJIVANJE KVALITETE PRŠUTA
IZLAGAČKI PROGRAM / EDUKATIVNI PROGRAM I OKRUGLI STOLOVI
1.dan- 08.04.2017. SUBOTA-
09:00 DOLAZAK IZLAGAČA
10:30 KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM
11:30 SVEČANO OTVARANJE SAJMA PRŠUTA
08.04.2017.
Izložba pršuta i suhomesnatih proizvoda
Prezentacija sira, Prezentacija autohtonih prehrambenih proizvoda i vina
Prezentacija tradicijskih proizvoda, Kulturno umjetnički program
U sklopu Sajma biti će organizirani okrugli stolovi, predavanja i predstavljana s temama:
– Predstavljanje programa: Vladine i druge institucije, udruženja i komore, banke i fondovi, Razvojni programi Splitsko- dalmatinske županije i grada Sinja
– Mogućnosti prijave na natječeja Ministarstva poljoprivrede iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.Poboljšanje gospodarske konkurentnosti regije
– HBOR – potpora ujednačenom i održivom gospodarskom i društvenom razvitku RH i pouzdan partner hrvatskim gospodarstvenicima.” Kako koristiti kredit za financiranje poslovanja ?
– Sastanak i prezentacija Poduzetničkih potpornih institucija sa područja Splitsko- dalmatinske županije i Lokalnih akcijski grupa
ESIF Jamstva, ESIF Zajmovi- HAMAG- Bicro
– Klasteri kao model udruživanja- primjeri dobre prakse
– Senzorska analitika: Značaj ocjenjivanja kvalitete pršuta
– Tehnologija proizvodnje i tehnološki trendovi u proizvodnji pršuta
– Predstavljane kooperantskih mogućnosti uzgajivača svinja i proizvođača pršuta
– Gastronomija (tradicionalni proizvodi)
– Promocija najbolje ocijenjenih pršuta
– Kulturni i zabavni program za posjetitelje i izlagače
2.dan- 09.04.2017. NEDJELJA
10:00 SAJAM OTVOREN ZA POSJETITELJE
11:30 KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM
13:30 DEGUSTACIJA PRŠUTA
15:30 PROGRAM ZATVARANJA SAJMA
– Kulturno umjetnički program
– Proglašenje rezultata natjecanja
– Proglašenje pobjednika