Apolitični

[VIDEO] „12. igrač Hajduka” je Torcida i Feđa Klarić

U Fotoklubu Split otvorena još jedna retrospektivna izložba pod nazivom „12. igrač Hajduka” autora Feđe Klarića, o Hajduku, navijačima, Torcidi i  drugim športskim zanimljivostima vezane uz splitski klub.

„12. igrač Hajduka” je Torcida i Feđa Klarić, tako bi se moglo kazati za najnoviju izložbu slika otvorenu u Fotoklubu Split na kojoj su bili brojni prijatelju Hajduka među kojima jedan od aktivnih sudionika prilikom osnivanja Torcide, Slavko Brničević iz Orija, savjetnik predsjednice Andro Krstulović Opara i drugi.
Prava ikona splitskog i hrvatskog fotoreporterstva Feđa Klarić ponovno privlači ljubitelje splitskog Hajduka, navijače Torcide i hrvatskog športa izložbom fotografija u Fotoklubu Split koju je nazvao „12. igrač Hajduka” u Marmontovoj ulici. Izložbu je otvorio novinar Leo Kovačić, a čini je 30-ak navijačkih fotografija, od početka 70-ih godina prošlog stoljeća, pa do današnjih dana. Feđa Klarić donosi preslik čitave jedne epohe i to kroz priču navijača, zanimljivosti tog vremena i kao što kaže Leo, ne kao nekakav suhoparni momento, već istinski spomenar nabijen pravim emocijama, prigušen tutnjavom pirotehnike i bubnjevima sa sjevera.

„12. igrač Hajduka” je Torcida i Feđa Klarić
Naš Feđa Klarić istinski je zadovoljan što javnosti može fotografijom iskazati ljubav prema Hajduku i hrvatskom športu i to baš uoči Europskog prvenstva u nogometu, želeći tako poručiti gradu i svijetu da su navijači najvrjednije što jedan šport ima. I ovo je bila prilika priznati svima, ističe nam u razgovoru fotograf Klarić, da je zbog Hajduka počeo fotografirati i nosati taj čudnovati aparat koji klikom stvara fotografiju. S osmijehom na licu za čitatelje Apolitičnog portala potvrđuje da stjecajem okolnosti, nije ga imao tko voditi na utakmice voljenog kluba, ali je uvidio kako fotografi ulaze slobodno. Ljubav traje cijeli život jer Hajduk uistinu živi vječno, a mi smo svi prolazni. No kakve su emocije i razmišljanja dan poslije otvaranja izložbe, koju inače možete pogledati do 29. lipnja, otkriva nam sam autor izložbe „12. igrač Hajduka”, dobri i vjerni hajdukovac – Feđa Klarić.

Video: Teo Peričić