Apolitični

11. PUT U DUBROVNIKU: Rucner priprema festival kojim će 11. put najaviti ljeto

Uz iščekivani tradicionalni koncert „Pozdrav ljetu“ na kojem naša najpoznatija violončelistica Ana Rucner u svitanje, uz brojne Dubrovčane i goste grada Dubrovnika, dočekuje prvi dan ljeta i obilježava Svjetski dan glazbe, ovogodišnji program festivala „Ana u Gradu“ donosi niz programskih iznenađenja.

Tako će festival u petak, 18. lipnja u dubrovačkom klubu Lazareti s početkom u 20h, otvoriti zajednički koncert Ane Rucner, Vlade Kalembera i bubnjara Marka Duvnjaka u postavi K

Festival će završiti spektakularnim ranojutarnjim koncertom „Pozdrav ljetu“, kojeg naša vrsna violončelistica Ana Rucner tradicionalno upućuje iz amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu na prvi dan ljeta, 21.6., u 5 sati ujutro, a osim u prekrasnim zvukovima Aninog violončela, gitare Ivana Raiča i mandoline Maria Markovine, posjetitelji će ove godine uživati i u poeziji koju će čitati naš glumac Vedran Mlikota.

Od ovogodišnjih sadržaja festivala „Ana u Gradu“, uz koncert „Pozdrav ljetu“ i promociju knjige „Djedove priče unucima“ koji su besplatni za sve posjetitelje, za koncert Kalember/Rucner/Duvnjak Tria, koji će se održati u klubu Lazareti, u prodaju su puštene ulaznice koje se mogu kupiti u sustavu Eventim.

Cijeli članak možete pročitati na: story.hr

Foto: FRANO OŽBOLT