Apolitični

[VIDEO] Picigin u Splitu, 100 godina slave

Picigin u Splitu, 100 godina slave u ovom mediteranskog gradu  postao je pravi brend kojeg prepoznaju mnogi van granica Lijepe Naše.

Splićani su prepoznatljivi kao vrhunski športaši, glumci, a ima i odličnih modnih kreatora, gospodarstvenika, imaju emblemsku Rivu i čiste plaže. A jedna je od njih je plaža Bačvice koja godinama unatrag ( i tako sto godina) uz kupače i pješčanu plažu plijeni pozornošću piciginom po čemu su Splićani jedinstveni u svijetu. Picigin u Split  dio je tradicije koju njeguje i Ekološko društvo Picigin Bačvice koje i ove godine organizira natjecanja najboljih piciginaških ekipa na splitskim Bačvicama.

Picigin u Splitu

Dani picigina 2016. godine ili kako ih oni popularno zovu Pici-đir, održat će se 18.i 19. lipnja (zbog vremenskih prilika) uz sportska događanja te gastro i zabavne manifestacije, a sve u svrhu promocije 100-godišnje tradicije igranja picigina kao i niza drugih splitskih sportova koji su u proteklom stoljeću nastali na splitskim Bačvicama, kazao nam je predsjednik ovog Društva Ivica Vrandečić koji između ostalog navodi kako su se generacije i generacije ljudi odgojile u Splitu štujući ovu zezanciju, igru i razonodu na pješčanoj plaži Bačvica.  Picigin u Splitu postao je  svojevrsni brend grada Splita, pa se zato  nismo dvoumili, već put pod noge i na Bačvice, gdje nas je dočekao Vrandečić povodom predstojećih Dana picigina, a bilo je i zanimljivo snimiti uživo mlade i starije piciginaše kako se kao tigrovi bacaju u plićaku ne dozvoljavajući maloj loptici da padne u more. Evo priče…


Video: Teo Peričić