Apolitični

10. Mosor Grebbenig očekuje mnoge i raduje se dječjoj utrci

Evo dobre i korisne priče za sve, a posebno za ljubitelje prirode, povećanog adrenalina, planinare i sve željne dobre avanture. Mjesto događanja je tu u susjedstvu, u Gatima.

Uskoro stiže Mosor Grebbening koji će ove godine biti trodnevna manifestacija, a započet će u petak, 13. Svibnja, retrospektivom svih dosadašnjih Mosor Grebbeninga kao i utrka koje su istom prethodile, poput Mosor trekkinga i Mosorskog planinarskog maratona s kojim ćemo se vratiti u davnu 1993. i početke osvajanja mosorskog krša. Tako otprilike ističu organizatori koji se nadaju kvalitetnom, mirnom i sunčanom vremenu na zadovoljstvo svih koji će sudjelovati u ovoj zdravoj i športskoj priredbi. Od ove godine ima i novosti, pa istaknimo kako će na sam dan natjecanja u subotu, 14. svibnja, uz tri već dobro znane kategorije, Pule, Tovar i Sivonja, ostvariti se još jedan dugo sanjani san organizatora Planinarsko-ekološke udruge „Gata”.

Od ove godine u sklopu 10. Mosor Grebbeninga organizira se i dugo očekivana dječja utrka. Za zadnji dan natjecanja u nedjelju, 15. svibnja, organizator PEU GATA priprema svečano otvaranje pješačko/planinarskih staza i novog penjališta u Gatima. Sve je ovo za pohvaliti marljive domaćine koji su nadaleko prepoznati kod ljubitelja ovakvog i sličnog druženja. Dodajmo za kraj da je ove godine u čast jubilarnog 10. Mosor Grebbeninga simbol manifestacije glagoljica, staroslavensko pismo koje se od sredine IX. stoljeća zadržalo na ovim prostorima dugi niz stoljeća, te tako postalo svjedokom povijesnog puta hrvatskog naroda drevne Poljičke republike kojoj je središte bilo baš u Gatima. Očekujemo Vas i odlično vrijeme, potvrđuju iz PEU GATA, posebno se radujući dječjoj utrci.

Izvor i foto: PEU Gata